eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Õket állította le a plázastop - lapszemle

Diszkontstop lett a plázastopból - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról ír, hogy számos magánszemély kérte az adóhatóságtól, hogy indítson vagyonvizsgálatot a kistelepülések uzsorásai ellen.

A Népszabadság azt írja, a plázastop ideje alatt szinte kizárólag olyan kereskedelmi létesítményberuházások megvalósítását engedélyezte a kormány, amelyek alapterülete a nagyobbak közé tartozik, és amelyek gyakran külföldi hátterű cégekhez köthetők. A vidékfejlesztési és a gazdasági tárca képviselőiből álló plázabizottság elé 101 kérelem érkezett és 54-et utasítottak el október végéig.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy számos magánszemély kérte az adóhatóságtól, hogy indítson vagyonvizsgálatot a kistelepülések uzsorásai ellen. Ezek a beadványok rendszerint a kisebb falvak nehéz sorban élő lakóitól érkeznek.

Az Index azt írja, a CNN az olyan közösségi hálókon, mint a Facebook, a Twitter vagy a Google+ igyekszik hat amerikait meggyőzni arról, hogy menjenek el az amerikai elnökválasztásra és nyilvánítsák ki akaratukat. A projekt célja, hogy a hat, a szavazástól egyelőre határozottan elhatárolódó amerikai állampolgárt rávegyék arra, hogy mégis válasszanak.

Gazdasági lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy a kormány újabb próbát tesz az öngondoskodás és a magánbiztosítás elterjesztésére. Egy a parlamenthez benyújtott kormányzati módosító indítvány szerint a jövőben az egészségpénztári számlákról is ki lehetne fizetni a betegbiztosítási díjakat.

Fellázadtak az Európai Unió ellen a britek, írja a Magyar Nemzet. Nemcsak a lakosság, a törvényhozás is. A múlt héten a konzervatív képviselők saját miniszterelnöküket szavazták le az unió költségvetésével kapcsolatban.

A Napi Gazdaságból kiderül, hogy miért vált szellemvárossá a törökbálinti Tópark beruházás. Azonban az üresen maradt irodák helyett a közelben lévő tó partján található ingatlanok után többen is érdeklődnek. További részletek a lapban, illetve az üzleti reggeli című műsorunkban 9 óra után.

A Portfolio.hu azt írja, nagy hiba lenne, ha a hosszadalmas tárgyalások után végül nem születne meg a magyar kormány és az EU/IMF közötti hitelmegállapodás, de éppen így az is nagy hiba, hogy egyes befektetők még mindig gyors megállapodásban hisznek. A Societe Generale vezető stratégájára hivatkozva azt írják, az IMF-megállapodás egy fantasztikus "biztosítás", ami olcsóbb finanszírozást tesz lehetővé és Magyarország ki tudna védeni negatív külpiaci kockázatokat.

Harmincmilliárd forintot is meghaladó beruházással sportközpontot épít Oroszországban a Market Zrt, olvasható a Napi Gazdaságban. Az év legnagyobb magyar üzletéből jelentős részt hasíthatnak ki a magyar cégek, mert az épületgépészeti berendezések jelentős részét Magyarországról szállítják majd.

Lesz még ingyenes bankszámla és lehet nagyon olcsón bankolni 2013-tól is. November elsejével kellett a bankoknak közzétenniük a 2013-tól érvényes kondíciós listájukat, melyek már mind tartalmazzák a tranzakciós illeték bevezetése utáni új díjakat. A Pénzcentrum.hu ezeket vette górcső alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×