eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

BÉT: nem várható mozgalmas kereskedés hétfőn

Negatív tartományú nyitás után kivárásra számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a hosszú hétvége utáni első kereskedési napon az Equilor szakértője, míg az MKB részvénystratégája szerint pozitív hangulatban várhatják a befektetők a nyitást.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája kifejtette: amíg szünetelt a magyar piac, az irányadó fejlett piaci indexek enyhén, de például a prágai PX index határozottan emelkedett és a forint is erősödött. "Ennek köszönhetően inkább pozitív hangulatban várhatjuk a nyitást, még úgy is, hogy Európa ma reggel enyhe mínuszban készül nyitni" - jelezte a szakértő.

Gabler Gergely, az Equilor üzletkötője nem vár mozgalmas kereskedést hétfőn, inkább "kivárós" hangulatot valószínűsít, tekintettel arra, hogy hét közben várhatók majd fontos, piacbefolyásoló hírek. Kedden az amerikai elnökválasztás, szerdán pedig a magyar szempontból fontos uniós döntések adhatnak irányt az árfolyamoknak.

A szakértő hétfőre kisebb mínuszokat valószínűsít, mivel az Egyesült Államokban már pénteken látszott, hogy nem felhőtlen a piaci hangulat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27,73 pontos, 0,14 százalékos emelkedéssel, 19 220,49 ponton zárt múlt szerdán, a legutóbbi kereskedési napon.

A részvénypiac forgalma 9,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

A Mol 215 forinttal, 1,15 százalékkal 18 990 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 1,66 százalékkal 4150 forintra csökkent, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,76 százalékkal 405 forintra nőtt, forgalma 895,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 180 forinttal, 0,44 százalékkal 40 780 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 83,0 millió forintos forgalom mellett 120 forinttal, 0,68 százalékkal 17 580 forintra esett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1081,47 ponton zárt szerdán, ez 1,82 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×