eur:
386.97
usd:
358.74
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Szervokormány-gyártási projekt indul Szigetszentmiklóson

A szigetszentmiklósi telephelyű Draspó-Tempó Kft. 203 millió forintot költ a közeljövőben az úgynevezett C-700-as szervokormány magyarországi gyártási feltételeinek megteremtésére. A projekt költségéből több mint 71 millió forintot uniós támogatásból finanszíroz a cég - közölte a kft. ügyvezetője kedden.

Draspó Jenő tájékoztatása szerint a fejlesztés, illetve sorozatgyártás előtt álló C-700-as szervokormányt elsősorban a 6,5-8,5 tonna tengelyterhelésű városi, elővárosi és távolsági autóbuszokba, az egy vagy több kormányzott tengellyel rendelkező nehéz-tehergépjárművekbe, speciális haszongépjárművekbe, valamint katonai járművekbe építik be.

A gyártást hosszú távon is megtérülővé teszi, hogy e terméket illetően a szigetszentmiklósi kft.-nek nincs vetélytársa a környező országokban, Európában is mindössze három cég foglalkozik megbízható minőségű, CE jelölésű szervokormányművek előállításával - tette hozzá Draspó Jenő.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint az elnyert uniós támogatásnak köszönhetően tovább tudják foglalkoztatni a jelenlegi 90 fős szakembergárdát.

Az 1997 óta kft.-ként működő cég fő tevékenységi köre közúti járművek motoralkatrészeinek gyártása. Tavalyi nettó árbevétele 1,43 milliárd forint volt, mérleg szerinti eredménye meghaladta a 80 millió forintot.

Címlapról ajánljuk

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×