eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma

EMVA: módosultak az első kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó szabályok

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jogcímek esetén módosultak az első kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó szabályok - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A július 28-án hatályba lépett módosítás tizenhárom jogcímrendeletre vonatkozik. A változás a módosítás hatályba lépésekor folyamatban lévő ügyek közül azokat érinti, amelyek esetében a támogatási kérelmet a rendeletben meghatározott időpontig - például az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás esetén 2009. december 15-ig - benyújtották. Vannak egyéb feltételek is.

Az első kifizetési kérelmet 2012. december 31-ig lehet benyújtani, s olyan kiadást is elszámolnak, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak. Ez azt jelenti, hogy az MVH a benyújtott kifizetési kérelemre vonatkozó döntésében nem egyéb elszámolható kiadásnak minősülő tételt is jóváhagy.

Nem sérülhet azonban az a feltétel, hogy az ügyfél köteles a támogatási határozat közlésétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott támogatási összeg 50 százalékával elszámolni - kivéve, ha a megvalósítási idő 24 hónap vagy annál kevesebb, mert abban az esetben az irányadó megvalósítási határidőn belül kell a 80 százalékban meghatározott elszámolási kötelezettséget teljesíteni.

A határidő elmulasztása esetén igazolásnak helye nincs - figyelmeztet az MVH -, a rendeletmódosítással érintett ügyek esetében további hosszabbítás nem adható, még a közbeszerzés megfelelő igazolása esetén sem.

Amennyiben az ügyfél a meghosszabbított időszakban sem nyújt be első kifizetési kérelmet, vagy nem nyújt be olyan kifizetési kérelmet, mellyel olyan kiadást is elszámolnak, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak, támogatáshoz való jogosultsága megszűnik, s az általa igénybe vett támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül.

Az MVH a támogatási határozatot visszavonó és a támogatáshoz való jogosultság megszűnését megállapító határozatában rendelkezik arról, hogy az ügyfél a 2007-2013-as időszakban a határozat jogerőre emelkedését követő három évig az EMVA társfinanszírozásában nem terület- és állatlétszám alapú támogatásokra nem nyújthat be támogatási kérelmet, illetve pályázatot, továbbá a már benyújtott, de jogerős döntéssel még el nem bírált pályázatát, illetve támogatási kérelmét elutasítják.

A 76/2012. (VII.27.) VM rendelet teljes terjedelmében megtalálható a VM honlapján (www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium), a vonatkozó szabályozás részletei az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), az érintett jogcímrendeletek támogatás kifizetésének igényléséről szóló közleményeiben találhatók. Bővebb tájékoztatást az MVH ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen lehet kérni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×