eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk

A fogyasztók voltak a Magyar Nagydíj vesztesei

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is ellenőrzéseket tartott a Magyar Nagydíj idején a Hungaroringen és annak környezetében. A tapasztalatok azt mutatták, hogy az árusok minden második esetben "elfelejtettek" számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, kiemelkedően sok volt a bevételeit eltitkoló taxis és a feketemunkás. A NAV 221 ellenőrzés eredményeként összesen 12 millió forint bírságot szabott ki.

A NAV közép-magyarországi regionális adó- és vámszervei az elmúlt hétvégén - a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel közösen - a Formula-1 ENI Magyar Nagydíjnak helyet adó Hungaroringen és annak környékén tartottak ellenőrzéseket, összesen 221 alkalommal.

A bevételek bizonylatolása terén a tavalyihoz hasonló mértékű mulasztást tárt fel a hatóság; azaz minden második kereskedő nem adott nyugtát, számlát. Ez az arány a nézőket szállító taxisok körében lényegesen magasabb volt, az utasok szinte egyetlen esetben sem kaptak a viteldíjról nyugtát.

A vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, a versenyre kitelepült árusoktól pedig a vásárlók megtévesztésére alkalmas "FERRARI" jelzéssel ellátott, hamis márkajelzésű ruházati termékeket is lefoglaltak az ellenőrzések során.

Több olyan magánszemély is az adóhatóság látókörébe került, akik engedély és adószám nélkül árusították termékeiket, de kiemelkedő volt a "feketemunkások" aránya is, ugyanis a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták.

Az ellenőrzések eredményeként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabott mulasztási és jövedéki bírságok összege összesen megközelíti a tizenkétmillió forintot - zárul a NAV közleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×