eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Akár nyolcvan százalékkal is drágulhat az életbiztosítás

Akár negyven-nyolcvan százalékos áremelkedést is hozhat az életbiztosítási termékeknél a női ügyfelek esetében az Európai Bizottság irányelve, miszerint a biztosítótársaságok nem tehetnek különbséget férfi és nő között ezen termékeknél - mondta az InfoRádiónak Deloitte menedzsere. Hauer Judit hozzátette: az irányelvnek december végéig kell megfelelni, a biztosítók ezekben a hónapokban alakítják át a termékek árazását.

Az Európai Bizottság irányelve elvileg csak az új szerződésekre vonatkozik, viszont ha egy meglévő szerződést módosítanak, akkor előfordulhat, hogy alkalmazni kell az uniszex szabályokat - mondta az InfoRádiónak a Deloitte menedzsere.

Hauer Judit hozzátette: a változás jelentős terhet ró a biztosítókra, amelyeknek kockázatot is kell vállalniuk, hiszen az árazáskor nem biztos, hogy a szerződésállományuk nemenkénti összetétele úgy fog alakulni, ahogy azt feltételezték - ha ugyanis több a férfi ügyfél, akkor nagyobb a kockázat.

Úgy véli, elképzelhető, hogy emelkedni fognak a díjak, de az a biztosítók saját döntésre, hogy áthárítják-e az ügyfélre a kockázatot, vagy a profitból fedezik.

Hauer Judit azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a női ügyfelek esetében negyven, vagy akár nyolcvan százalékkal drágul az életbiztosítás.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×