eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Ne lízingeljen autót az idén, jövőre visszaigényelhető az áfa!

Európai uniós előírások indokolják, hogy a jövő évtől levonható legyen a lízingelt autók áfája - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Balog Ádám az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban hozzátette: nem támogatja viszont a kormány azt az önálló képviselői indítványt, ami lehetőséget adna a céges autókkal kapcsolatos költségek áfájának a visszaigényelésére.

Uniós szabály indokolja azt a javaslatot, amely szerint a lízingelt céges autóknál az áfa levonható lenne a jövő évtől - mondta az InfoRádiónak a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

Balog Ádám kiemelte: több hónapja tárgyalnak az áfatörvényről Brüsszellel, az EU részéről ezt a pontot kifogásolták, és végül a tárca is elismerte, hogy az uniónak igaza van ebben a kérdésben. Később nagyobb gond lenne abból, ha most nem tennék meg ezt a lépést - tette hozzá a helyettes államtitkár, aki szerint tízmilliárd forinttól esik el a költségvetés, de ez így megéri.

A rövid távú költségvetési érdekek nem teszik lehetővé, hogy a kabinet támogassa azt az egyéni képviselői módosító indítvány, ami szélesebb körben tenné lehetővé a céges autók kapcsolatban felmerült költségek elszámolhatóságát - hangsúlyozta Balog Ádám. A helyettes államtitkár szerint ennek a javaslatnak az a célja, hogy fehérítse a piacot, és a későbbiekben erre a témára vissza kell térni.

A teljes interjút hétfőn este, az Adóinfó című műsorban hallgathatják meg.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×