eur:
391.25
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Csökkent az infláció Kínában

Októberben 5,5 százalékra esett vissza az infláció Kínában a szeptemberi 6,1 százalékról - közölte a kínai központi statisztikai hivatal (NBS) szerdán.

Május óta ez volt a legalacsonyabb inflációs mérték, az index harmadik hónapja mutat csökkenést. A csúcsot júliusban mérték, akkor 6,5 százalék volt. Júniusban 6,4, augusztusban 6,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves bázison.

"Az októberi adat azt igazolja, hogy a kormány árszabályozási törekvései kezdik meghozni eredményüket" - értékelte az októberi számokat Csang Li-csün (Zhang Liqun) a kínai kormány fejlesztési kutatóközpontjának munkatársa. Szakértők szerint a novemberi fogyasztó árindex 5 százalék alatt lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×