eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az adóhatóság sem hagyja ki a Szigetet

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is végez ellenőrzéseket a Sziget fesztiválon az adóhivatal - mondta a szervezet adószakmai szóvivője az InfoRádiónak. Honyek Péter hozzátette: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre javul az adózási fegyelem a Szigeten.

A szervezet adószakmai szóvivője az InfoRádióban elmondta: a revizorok és pénzügyőrök főként a kereskedőket és a szolgáltatókat keresik fel.

Honyek Péter hangsúlyozta: főként a számla és nyugtaadási kötelezettséget ellenőrzik. Figyelmeztetett, hogy az új, PayPass kártyás fizetési mód nem mentesíti a kereskedőket a számla- vagy nyugtaadás kötelezettsége alól.

Emlékeztetett arra, hogy évről-évre javul az adózási fegyelem a Szigeten, a múlt évben 10-ből egy alkalommal találtak szabálytalanságot.

A NAV egyébként nemcsak hatóságként, hanem kiállítóként is jelen lesz a Hajógyári-szigeten. A múzeumi negyedben a fesztiválozók nem csupán a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum legérdekesebb darabjait láthatják, hanem játékos vámvizsgálaton is részt vehetnek, sőt egy fénykép erejéig pénzügyőr egyenruhát is ölthetnek.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×