eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Munkahelyváltásnál első a fizetés

Munkahelyváltásnál elsősorban a fizetés összege motiválja a munkavállalókat Nagy-Britanniában. Egy tavalyi hasonló vizsgálat során még a munkahelyi elégedettséget jelölte meg a többség indokként.

Összesen 2000 munkavállalót kérdezett meg a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) felmérése során, amelynek eredményei szerint a pénz jelenti a fő motivációt, az új állást keresők számára.

A vizsgálat szerint a megkérdezettek 54 százaléka állította, hogy főként anyagi okokból, a magasabb fizetés reményében váltana munkahelyet. A CIPD tavalyi kutatása szerint a többség - 61százalék - azt állította, a munkával való elégedettség jelentené számára a fő motivációt a váltásra - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A kutatás szerint a befagyasztott fizetések, a magas infláció és a lassú gazdasági növekedés mellett kevéssé meglepő, hogy a válaszadók 36 százaléka számolt be az elmúlt fél évben életminősége romlásáról. A megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a hónap végére mindig elfogy a pénze, míg ugyanilyen arányban okoz folyamatos gondot a számlák befizetése.

A vizsgálat szerint a brit közszférában dolgozók elégedetlenek leginkább helyzetükkel. Körükben 35 százalék aggódik amiatt, hogy a kormánykiadásokat érintő megszorítások miatt elveszítheti munkahelyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×