eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

S&P: nem érinti Budapest besorolását a moratóriumkérés

Budapest adósbesorolásait nem érinti, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége moratóriumot kért a miniszterelnöktől a svájci frankban denominált önkormányzati hitelek tőketörlesztésére, mivel a fővárosnak nincs ilyen hitele - közölte a Standard & Poor`s.

A világ legnagyobb hitelminősítője jelenleg negatív kilátású "BBB mínusz" adósbesorolást tart érvényben Budapest hosszú futamidejű kötelezettségeire. A Standard & Poor`s bejelentésében ugyanakkor hangsúlyozta: besorolási kritériumai alapján nem lehet tekintettel az önkormányzati szövetség kérésére, bármiféle fizetési késedelem vagy halasztás nem törlesztővé válás megállapítását eredményezheti.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége egy év moratóriumot kért az önkormányzati hitelek tőketörlesztésére a miniszterelnöktől. A hírre szerdán az év eleje óta nem mért szintre emelkedett, majd csütörtökön csökkent Londonban a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása.

A Barclays Capital felzárkózó piaci elemzői úgy vélik: a kezdeményezés emlékezteti a befektetőket a kinnlevőség-állomány kedvezőtlen devizaösszetételére, amely szűkíti a magyar kamatpolitika mozgásterét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×