eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Itt vannak az apekosok, vigyázzatok!"

Adó- és pénzügyőri ellenőrzés volt a Művészetek Völgyében, és a hatóság már készül a Sziget ellenőrzésére is - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője. Honyek Péter elmondta: a Művészetek Völgyében az ellenőrzés kezdetén még előfordult, hogy nem adtak nyugtát a kereskedők, de ahogy elterjedt a vizsgálat híre, már nem találtak szabálytalanságot.

A Művészetek Völgye elnevezésű rendezvényen több alkalommal is megjelentek a NAV Közép-dunántúli Regionális Adó, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szakemberei - közölte az adóhatóság.

A rendezvény első napjaiban az adóellenőrök és a pénzügyőrök közösen vizsgálódtak. Ekkor még megtörtént, hogy az adózó, illetve segítő családtagja nem adott nyugtát. Az ellenőrzésnek azonban hamar híre ment, futótűzként terjedt, hogy "itt vannak az apekosok, vigyázzatok!"

Később is felkeresték a völgyet az adóellenőrök, a próbavásárlásoknál már nem volt szabálytalanság. Egy esetben a kereskedő még további jó munkát is kívánt a revizoroknak.

A pénzügyőrök a nyári ellenőrzések immáron tipikusnak nevezhető hibájával találkoztak, vagyis a vállalkozások legtöbbször a kitelepülést, azaz az alkohol üzlethelyiségen kívül történő értékesítését felejtették el bejelenteni, vagy hiányosan tették azt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×