eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Ismét olcsóbb a roaming az EU-ban

Péntektől csökkennek az Európai Unión belüli, külföldi mobilhálózatok szolgáltatásainak igénybevételi, úgynevezett roaming díjak felső határai - jelentette be az Európai Bizottság.

A lépéssel az indított hívások percdíját a korábbi 39 cent helyett 35 centben (93 forint), míg a fogadott hívásokét a korábbi 15 cent helyett 11 centben (29 forint) korlátozzák. Az értékek nem tartalmazzák a forgalmi adót.

Az adatforgalom nagykereskedelmi díját megabájtonkét 80 centről 50 centre (133 forint) csökkenti a Bizottság és továbbra is érvényes lesz a fogyasztókat a számlázási sokkoktól védő, 50 eurós havi korlát, amelyet egyéni hozzájárulással léphetnek túl a felhasználók.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság telekommunikációs ügyekért felelős biztosa egy csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozás még egy évig érvényes. A biztos szerint "a roamingtarifák kérdésének megoldása tartós, strukturális megközelítést igényel", ezért a Bizottság hamarosan átfogó javaslattal áll elő a roamingpiaci verseny élénkítésére.

Az Európai Parlament 2009. áprilisában fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében az elmúlt két évben fokozatosan csökkentek az Európai Unió területén a roamingszolgáltatások díjai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×