eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin

"Az Opel száz százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett"

Lerakták az Opel új motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon kedden, ezzel megkezdődik az Opel 500 millió eurós beruházása, amely 2012 végére készül el. A beruházás 5,5 milliárd forint állami támogatásban részesül.

Az alapkőletételi ünnepségen a miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló partnert lát a General Motorsban. Orbán Viktor hozzátette: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő beruházások ne hagyják el a régiót.

A kormányfő emlékeztetett: a rendszerváltás után a General Motors volt az első, amely az iparág képviselői közül felépítette autógyárát, és beruházásával bizalmat szavazott a diktatúrától még éppen csak megszabadult Magyarországnak. "Ezért Önök mindig is kitüntetett partnerei maradnak Magyarországnak" - mondta a miniszterelnök.

Az Opel elnöke azt mondta: az Opel száz százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett, átfogó termékoffenzívájába bevonta a magyarországi telephelyet, és a világ egyik legmodernebb motorgyárává fejleszti. Nick Reilly hozzátette: az Opel 2014-ig összesen 11 milliárd eurót fektet be a gyártástechnológia fejlesztésébe.

Az Autó c. szaklap rovatvezetője azt mondta: a bővítés keretében egy meglévő gyártócsarnokot átalakítanak és egy új 30 ezer négyzetméteres csarnokot építenek.

A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2.500 munkahelyet teremt a térségben. A kormány döntése szerint a beruházás 5 és fél milliárd forint közvetlen állami támogatást kap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×