eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Szép teljesítmény mutatott az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,17 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 23.593,31 ponton zárt kedden. Az elemzők szerint kivárás jellemezte a piacot, amelyen az OTP szép teljesítményt mutatott.

A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt mondta: jó hangulat uralta a hazai piacot, amelyet a kivárás jellemzett. Felhívta a figyelmet, hogy bár az index nagy mértékben nem változott, a keddi forgalom jónak számít az elmúlt napok után. A régiós piacokon is stagnálás volt tapasztalható - tette hozzá.

Kiemelte még, hogy blue chip-ek közül csak az OTP-ben volt erő, annak ellenére, hogy a Moody's hét magyar bankot leminősített.

A forint jelentősen erősödött - szögezte le azzal, hogy inkább az optimizmus jellemzi a piacokat még akkor is, ha a hétfőn és a kedden az indexek változásából ez nem látszik. A negatív híreket most nem nagyon reagálják le a piacok - fogalmazott.

Varga Zoltán, a Quaestor Zrt. elemzője úgy vélte: a csütörtöki EKB kamatdöntő ülés előtti alapvetően kivárás jellemezte a piacokat, a vezető részvények közül egyedül az OTP mutatott szép teljesítményt, melyet támogatott a forint erősödése is.

A kínai, majd a lengyel kamatemelés híre sem okozott meglepetést, a szigorításokra érdemben nem reagáltak a tőzsdék - tette hozzá. Szerinte a következő napokban is trendnélküli, iránykereső mozgásra lehet számítani a nemzetközi, és a hazai piacon is.

A Mol 95 forinttal, 0,39 százalékkal 24.405 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 94 forinttal, 1,61 százalékkal 5.949 forintra erősödött, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,17 százalékkal 590 forintra nőtt, forgalma 877,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 310 forinttal, 0,80 százalékkal 38.290 forintra esett, a részvények forgalma 918,1 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 713,2 millió forintos forgalomban 280 forinttal, 1,38 százalékkal 20.000 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.932,66 ponton zárt kedden, ez 11,80 pontos, 0,61 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz hasonlítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×