eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bizakodnak a jövőt illetően a Picknél

Jövőre az idei várható árbevételt mintegy négymilliárd forinttal meghaladó, 62 milliárd forintos árbevételt tervez a Pick Szeged Zrt. menedzsmentje - mondta Kovács László, a társaság vezérigazgatója, aki az InfoRádiónak hozzátette: idén nem volt mód az áremelésre, de jövőre az alapanyag és az energiaárak emelkedése miatt mintegy tíz százalékos drágulással számolnak a húsipari termékek esetében

Az idén várhatóan mintegy 58 milliárd forint lesz a Pick Szeged Zrt. nettó árbevétele, ami mintegy hatmilliárd forinttal marad el az előző évitől. A csökkenést a vezérigazgató egyértelműen a válság számlájára írta.

Az InfoRádiónak Kovács László elmondta: az idén a belföldi fogyasztás mintegy nyolc-tíz százalékkal csökkent, ami jelentős árbevétel-kiesést is jelentett a cég számára. A válság elsősorban a drágább Pick termékeket érintette, hiszen a fogyasztók pénztárcája kiürült.

Az export azonban mintegy hét-nyolc százalékkal nőtt, és így kompenzálni tudtak valamennyit a belföldi termékek árbevételének kieséséből - tette hozzá a vezérigazgató, aki kiemelte, hogy a német és az orosz piacon sikerült jelentős eredményeket elérnie a Picknek, de Japánban is megduplázódtak az eredmények, és Svédországban, Dániában valamint Finnországban is tudott a cég piacot szerezni.

A cég jövőre is a kivitel növelésével kívánja emelni árbevételét. A társaságnál úgy tervezik, hogy a 2010-es, 28 százalék körüli exporthányadot harminc százalék fölé növelik. Ennek érdekében mintegy egymilliárd forint értékű hatékonyságnövelő beruházást is végrehajtanak 2011-ben - mondta a vezérigazgató.

Kovács László hangsúlyozta: az alapanyag és az energiaárak emelkedése miatt jövő tavasztól elkerülhetetlen egy tíz százalékos drágulás a húsipari termékek esetében.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×