eur:
398.6
usd:
363.92
bux:
74215.73
2024. október 9. szerda Dénes

Tovább gyorsul az infláció az euróövezetben

Az előző hónaphoz képest 0,4 százalék, éves összevetésben 1,9 százalék lett az októberi harmonizált infláció az euróövezetben az Eurostat uniós statisztikai hivatal végleges adatai szerint.

Az elemzők arra számítottak, hogy tovább folytatódott a fogyasztói árak hónapok óta tartó emelkedése, és megközelítette az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos "tűréshatárát". Az elemzői előrejelzések havi szinten 0,3 százalékra, éves összevetésben 1,9 százalékra várták gyorsulni a harmonizált inflációt.

Szeptemberben 1,8 százalékkal, négy hónappal korábban, júniusban pedig még csak 1,4 százalékkal emelkedett éves szinten a harmonizált fogyasztói árindex (HICP).

Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút
Aréna

N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút

Minőségi ugrás az izraeli–iráni konfliktusban, hogy Irán rakétákkal lövi Izraelt, de Teherán nem akar háborút – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa. N. Rózsa Erzsébet beszélt az iráni atomprogram állásáról, a párhuzamos hadseregről és az arab ország álláspontjáról is.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×