eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mi lehet a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövője?

A Forma-1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben - ezt Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú irányítója jelentette ki azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint az esetleges bolgár futam miatt a hungaroringi verseny és a török GP is kikerülhet a programból.

Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke az MTI-nek azt mondta, hogy hétfőn beszélt Ecclestone-nal, aki megerősítette, valóban tárgyal a bolgárokkal a Forma-1-es versenyről, ám ez semmilyen vonatkozásban nem érinti a magyarországi futam jövőjét.

A magyar GP-nek 2016-ig szóló szerződése van a verseny megrendezésére.

Sajtóhírek szerint Bogdan Nikolov, a Bolgár Motorsport Szövetség elnöke állítólag azt közölte, hogy a jövő hónapban írják alá a Bolgár Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, s mivel a térségben csak egy verseny lenne, a programból az isztambuli és a mogyoródi kikerülne.

A bolgárok egy éve kötöttek előszerződést F1-es futam megrendezésére, és akkor bejelentették, hogy állami támogatással hamarosan felépülhet egy, a verseny rendezésére alkalmas pálya. Az aszfaltcsík a tervek szerint Szófia közelében, egy 320 hektáros területen lesz, amely korábban légvédelmi támaszpontként szolgált.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×