eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Mennyi pénz jut bormarketingre?

Új stílusú, a hazai borvidékeket, illetve a jellegzetes hazai fajtákat határozottabban kiemelő belföldi bormarketing várható decembertől - mondta az InfoRádiónak az Agrármarketing Centrum igazgatója. Simon Péter arról is beszélt, hogy jelenleg egymilliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

A belföldi bormarketing hangsúlyait szeretné megváltoztatni az Agrármarketing Centrum (AMC). Eddig a semleges kampányokat támogatták a piaci szereplők, amelyek nem minősítettek bor- illetve szőlőfajtákat, borvidékeket - közölte Simon Péter.

Az AMC igazgatója elmondta: ezen szeretnének változtatni, és olyan programokat bonyolítanának, amelyek nevesítenek magyar bortermő tájakat és amelyekben a megnevezett hazai szőlőfajtákból kereskedelmi mennyiséget is a kampány mögé lehet tenni.

Azt javasolja az AMC, hogy minden jelentősebb borvidék egy-egy alapborára szervezzenek támogató programot. Ennek kialakításában az adott terület és a piaci szereplők véleménye lesz a meghatározó - jegyezte meg az igazgató, aki szerint ez ügyben nyilván vitákra is lehet számítani.

Akadnak azonban egyértelmű esetek - szögezte le Simon Péter. Szerinte ilyen a soproni kékfrankos, amely a maga termővidékén húzófajtának számít, de biztosan az egriek sem sértődnek meg, ha ahhoz a területhez továbbra is a bikavért kapcsolják elsősorban. Itt azonban már érdekes lehet például a szekszárdiak véleménye is - tette hozzá.

Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy ez az új stílusú kampány már idén, a karácsony előtti időszakban érzékelhető lesz. Erre ugyanis rendelkezésre áll az AMC számláján egymilliárd forint, amelyet kizárólag bormarketigre költenek majd el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×