eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A3-as gyárt majd Győrben az Audi?

Az Opel után az Audi is komoly beruházást jelent be Magyarországon. Utóbbiról már nyár óta többször cikkeztek a német lapok, mondván komplett autógyártás is várható a győri üzemben.

Csaknem duplájára nő az Audi győri gyáregységének területe - erről több német és magyar lap is írt a nyáron. A telket a sajtóhírek szerint 24 millió euróból vásárolták.

Az értesülések úgy szóltak, hogy az Audi komplett autógyártást tervez a győri üzemben: eddig meg nem erősített hírek szerint A3-as szedánokat gyártanak majd itt.

Az elemzők szerint a magyarországi gyártás mellett szólt, hogy igen erős beszállítói struktúrával rendelkezik, és megfelelő szakembergárda is rendelkezésre áll. A kelet-európai terjeszkedést alátámasztja az autógyárak részéről az is, hogy a bérköltségek itt még mindig alacsonyabbak: egyes becslések szerint egy szakmunkás a harmadát keresi annak, amennyit német kollégája hazavisz, arról nem is beszélve, hogy a régióban az autók átlagéletkorát tekintve a jövőben itt növekedni fog a kereslet.

Az utóbbi időben több autóipari fejlesztésről is beszámoltunk. Az Opel kedden jelentette be, hogy bővíti szentgotthárdi gyárát, mintegy félmilliárd eurós beruházással, s ezzel 800 munkahelyet is jelent.

Az autóipari beszállító Bosch ezer új munkahelyet teremt Magyarországon mind a négy telephelyének bővítésével, Kecskeméten pedig 2011 végén kezdi meg a termelést a Mercedes új üzeme, ahol háromezren fognak majd dolgozni.

Az Audi igazgató tanácsának elnöke, Rupert Stadler és Orbán Viktor miniszterelnök délután tartanak közös sajtótájékoztatót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×