eur:
389.39
usd:
361.23
bux:
68369.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Matolcsy: Hét kiemelt program az Új Széchenyi-tervben

Az Új Széchenyi-tervben az egészségipart, a zöld gazdaságfejlesztést, a lakásprogramot, az üzleti környezet fejlesztését, a tudomány-innováció-növekedés területét, a foglalkoztatást és a közlekedést határozta meg a kormány kitörési pontként - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Új Széchenyi-terv vitairatának ismertetésén szerdán Budapesten a Marriott szállodában.

Temetjük az előző kormány kudarcos gazdaságpolitikáját, ünnepeljük az Új Széchenyi-tervet - kezdte mondanivalóját Matolcsy György a vállalkozóknak tartott rendezvényen, amelyen az Új Széchenyi-tervet  mutatták be.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az új gazdaságpolitika célja, hogy okosan és célzottan ruházzanak be, ebből munkahelyeket teremtsen, amelynek következtében helyreáll a költségvetés egyensúlya.

Matolcsy György kiemelte: 2030-ra kell uniós átlag feletti gazdasági fejlettségi szintet elérni. Az Új Széchenyi -terv ennek a periódusnak az első tíz évére vonatkozik, amikor 10 millió munkahely teremtését célozza meg a kormány.

A miniszter elmondta, hogy a terv hét nagy kiemelt cél köré épül. Az első az egészségügy. Mint fogalmazott: egy gyógyító Magyarországnak kell a középpontban állnia, az egészségipar a jövő kitörési pontja. A második pont a zöld, alternatív energiákat használó, megújuló Magyarország. A harmadik az ingatlanfejlesztés, melyet a vállalkozásfejlesztés követ.

Az Új Széchenyi-terv ötödik kiemelt célja a tudomány, az innovatív és a kreatív ipar, a hatodik pedig a foglalkoztatás fejlesztése. A hetedik, utolsó pontmagyarország tranzitgazdasággá tételét jelenti - mondta Matolcsy György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×