eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Magyarországon kezdődik meg a harmadik generációs Suzuki Swift gyártása

Magyarországon kezdődik meg a legújabb, a harmadik generációs Suzuki Swift gyártása - jelentette be a japán Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója. A modell bemutatásán résztvevő magyar miniszterelnök azt mondta: az új modell gyártása új munkahelyeket is jelent, ami Magyarország érdekeit is szolgálja.

Az első harmadik generációs Suzuki Swiftet a miniszterelnök kormányozta a meghívottak elé. Orbán Viktor azt mondta: az új modell, új munkahelyeket teremt Magyarországon, és a munkahelyteremtés a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában áll.

A kormányfő párhuzamot vont az új modell és a kedden bejelentett gazdaságpolitikai intézkedések között. Orbán Viktor azt mondta: egy új modell gurult le a szállítószalagról a Suzuki-gyárban, és a kormány szállítószalagjáról is egy új gazdasági modell gördült le az elmúlt napokban.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a gyár gazdasági sikere üzenet Magyarországnak is, hogy nem kell megijedni a válságtól, mert a pesszimizmus nem vezet sehová, miközben mások panaszkodnak, az autógyártó a jövőbe néz, ez példa kell legyen az ország előtt is.

Orbán Viktor megköszönte a Suzuki vezetőinek az elmúlt 19 év együttműködését, s azt mondta: "ez példa a külföldi tőke és a magyar kormány sikeres együttműködésére".

A Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója azt mondta: stratégiai jelentőségű az új Swift, és először Magyarországon kezdik gyártani, ami bizonyítja a magyar üzem fontosságát.

Szuzuki Oszamu hozzátette: a Magyar Suzuki Zrt. 19 éve van jelen Magyarországon és ezalatt 1 millió 800 ezer autót gyártottak. Kezdetben kevesebb mint 500-an dolgoztak a gyárban, mára a létszám 3900 főre duzzadt.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: az Esztergomban gyártott autók 90 százaléka exportra megy, az európai piacokon terítik. Szuzuki Oszamu meggyőződése, hogy az új modellel növeli a cég a magyar exportot ezzel is segítve a magyar gazdaság növekedését.

Szerző: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×