eur:
389.07
usd:
362.24
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Stagnálásról 1 százalékos gazdasági növekedést vár az idén a GKI

Az export, illetve a külső kereslet hajtja a magyar gazdaságot - mondta a GKI vezérigazgató-helyettese. Karsai Gábor hozzátette: legfrissebb prognózisukban már nagyobb, 1 százalék körüli gazdasági növekedést várnak 2010-ben.

Stagnálásról 1 százalékos gazdasági növekedést vár az idén a GKI Gazdaságkutató Zrt. az Erste Bank együttműködésével készült legfrissebb előrejelzésében.

Karsai Gábor a GKI vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: az export, illetve a külső kereslet hajtja a magyar gazdaságot. Hangsúlyozta: technikai értelemben 2010 első negyedévében Magyarországon is véget ért a recesszió.

Karsai Gábor úgy vélte: a kormányváltással, a szervezeti és személyi változtatásokkal összefüggésben átmenetileg lelassulhat az állami döntéshozatal, ugyanakkor az uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések - a korábban meghozott döntések alapján - kissé gyorsulhatnak.

Hozzátette: a munkanélküliség már elérte csúcspontját, a következő hónapokban szezonális okokból - a bővülő mezőgazdasági, építőipari és turisztikai lehetőségek hatására - javulás várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×