eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Varga: az új gazdasági program célja az euró bevezetése

A következő kormánynak olyan gazdasági programot kell kidolgoznia, amely elvezet az euróövezethez - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, volt pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) pénteki rendezvényén. A politikus l tud képzelni olyan helyzetet, amelyben átmenetileg vállalható egy magasabb államháztartási hiány.

A vendéglátó Futó Péter, az MGYOSZ elnöke bejelentette: a gyáriparosok üdvözlik a következő 10 évre vonatkozó Fidesz programot, amely egymillió munkahely megteremtését célozza meg. Az MGYOSZ javasolja, hogy a lakosságra vonatkozó banki etikai kódex terjedjen ki a vállalkozásokra is, ezt az elképzelést a pénzügyi felügyeletnek és az jegybanknak is megküldte a szervezet - jelezte Futó Péter.

Varga Mihály a következő kormány gazdasági programpontjai közül a költségvetési kiadások kontrollját, beruházásösztönző gazdaságpolitikát, kiszámítható és csökkenő adórendszert emelte ki.

A politikus elmondta azt is: el tud képzelni olyan helyzetet, amelyben átmenetileg vállalható egy magasabb államháztartási hiány.

Egy adócsökkentési program 4-6 hónap után már kifejti hatását, ezt bizonyítják a szlovák és román tapasztalatok - jelezte Varga Mihály arra a kérdésre, miként lehet adócsökkentést megvalósítani úgy, hogy a maastrichti kritériumokban rögzített GDP arányos, 3 százalékos államháztartási hiánycél ne sérüljön.

A munkahelyteremtés fontosságát kiemelve a Fidesz alelnöke elmondta: "a munka világa felé orientáló ösztönző rendszerre van szükség", s hozzátette azt is, hogy a jelenlegi kormány "Út a munkához programja" helyes, de azt koncentrált formában kellene megvalósítani, mert 3.200 önkormányzatnál nem elég hatékonyan működik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×