eur:
400.58
usd:
366.27
bux:
74035.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Német támogatás az Airbusnak

Németországban 1 milliárd 100 millió eurós állami garanciával támogatná az európai repülőgépgyártó Airbus A350-es, széles törzsű gépének kivitelezését a kormány.

A Focus magazin egy bizalmas dokumentumra hivatkozva azt írja: Berlin az állami tulajdonban lévő KfW bankon keresztül biztosítana hitelt a gyártáshoz.

Az Airbus-vállalkozásban közreműködő 4 állam, Franciaország, Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia közül korábban Párizs és London jelezte: hitellel segítené a fejlesztést, annak ellenére, hogy a Kereskedelmi Világszervezet szerint ez sérti a versenyszabályokat.

Az európai repülőgépgyártó vállalat június elején jelentette be, hogy több milliárd eurós hiteltámogatást kér, mert a bankok hitelezési lehetőségei nem elegendőek, pedig a 350 utas szállítására alkalmas géptípus kifejlesztése mintegy 12 milliárd euróba kerülhet. Az A350-es 2013-ban állna forgalomba.

Címlapról ajánljuk

A hurrikán fogságában a magyar csillagász

A szélnél is sebesebben terjednek az álhírek a Floridában pusztító hurrikánról – mondta az InfoRádióban Kiss László csillagász. A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Orlandóban egy szállodában vészelte át a hatalmas vihart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×