eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Kerületek, ahol bátran alkudhatunk az ingatlanra

Drasztikusan visszaesett az eladott lakások száma a fővárosban 2009 első felében, és őszig várhatóan teljesen befagy a piac - mondta az AL Holding elnöke. Hunyady Attila szerint a fejlesztők szabadulni szeretnének a lakásokról, attól azonban óva int, hogy egy-egy nagyobb árcsökkentésnek bedőljünk.

Õsszel nagyjából ezer új építésű lakást értékesítettek a fővárosban a beruházók, a szám azért volt ilyen magas, mert az emberek még megpróbálták kihasználni az azóta megszüntetett ingatlanvásárlási állami támogatásokat - mutatott rá az InfoRádióban az AL Holding elnöke.

Júliustól azonban szinte teljesen leállt a kereskedés - tette hozzá Hunyady Attila.

A legkeresettebb a XIII. kerület, minden ötödik lakást itt kínálják, és az üzletek 22 százaléka itt jön létre, de továbbra is kedvelt a XIV. kerület. Az emberek keresik még a III. a IX. és a XI. kerületi ingatlanokat is.

Az úgynevezett másodlagos helyszíneken azonban - amelyek az ingatlanpiac fellendülésekor még keresettek voltak - semmi mozgás sincs, így igen nehéz megválni az újpesti vagy a kőbányai lakásoktól.

A szakember elmondta: ezekben a kerületekben már 5-10 százalékot engedtek az árból az értékesítők, de további kedvezmények is várhatók, így a vásárlóknak érdemes még várniuk.

Értékben a felső határ jelenleg a 30 millió forint, így a beruházók is olyan projektekben gondolkodnak, amelyekben a lakások ára ez alatt marad.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×