eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lendületben a forint

Lendületet vett a forint csütörtökön, a bankközi kereskedelemben. A piaci környezet kedvezett a térségbeli devizák erősödésének: az eurót 269,65 forinton jegyezték délután négy órakor a bankközi devizapiacon, a szerda délutáni 271,79 forint után.

Az árfolyam nap közben 271 forint közvetlen közelében ingadozott, miután az elmúlt hét vége óta a 274 forintos szintről fokozatosan sodródott a 270-es ellenállási pont felé.

A kereskedők elmondása szerint csütörtökön az erősödést leginkább "a kedvezőtlen hírek hiánya" segítette elő gyér piaci forgalom közepette. A nemzetközi piacokon ismét emelkedett a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, ami részben a várakozásoknál kedvezőbb amerikai munkanélküliségi adatoknak, valamint a bíztató jeleket mutató második negyedéves vállalati eredménybeszámolók sokasodásának, az ezzel összefüggésben javuló tőzsdeindexeknek tudható be.

A hangulatban beállt fordulat a "menedék" devizának tekintett japán jen gyengülését idézte elő a dollárral és az euróval szemben. A dollár egy százalékot is nyert a japán jennel szemben nap közben.

A kockázatvállalási hajlandóság fokozódását tükrözi az euró erősödése a szintén menedék devizaként kezelt dollár ellenében: az árfolyam rövid idő alatt 1,4200-ről 1,4250-re szökött.

A forint erősödésével kapcsolatban a forintkötvények jó piaci fogadtatása mellett a kereskedők kiemelték a 270 forintos euró- árfolyamküszöb átlépését követően megindult stop-loss műveletek gyorsító hatását. Megítélésük szerint a forint árfolyama az elkövetkező napokban - amennyiben a befolyásoló tényezők lényegesen nem változnak - a 268 forintos euróárfolyam felé fog közelíteni. Mivel a piacok már beépítették várakozásaikba az MNB 50 bázispontos kamatcsökkentését, annak bekövetkezése nem változtat az árfolyam-alakulás mértékén és irányán.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×