INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Optimista hangulat a tőzsdéken

Infostart / InfoRádió
Tovább folytatódhat szerdán a mérsékelt optimista hangulat a magyar és a nemzetközi tőzsdéken egyaránt.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: a szerdai kereskedési napon hatványozottan érződhet a hatása Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnöke keddi beszédének, amely nem bizonytalanította el a befektetőket. Ennek ellenére azonban azok várhatóan óvatosak maradnak, mivel számos nemzetközi piacon már napok óta emelkednek az indexek, így egy trenden belüli korrekciós hullám is elképzelhető.

Az elemző szerint a magyar börzén alacsony tartományú pozitív nyitás várható, a délelőtti kereskedést pedig csupán az eurózóna új ipari megrendelések mutatójának adatai befolyásolhatják.

Illés László úgy vélte, egész nap kitarthat a mérsékelten pozitív befektetői hangulat, míg az elkövetkező napokat Bernanke meghallgatásának szerdai folytatása, valamint a multinacionális vállalatok gyorsjelentéseinek eredményei határozhatják meg.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint várhatóan nulla körüli pozitív tartományban nyit a BUX a Budapesti Értéktőzsdén, majd a szakértők által jónak értékelt vállalati gyorsjelentések miatt tovább folytatódhat az elmúlt napok optimizmusa a piacokon.

A címlapról ajánljuk