eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jobban bízunk a lottónyereményben, mint az államban

Sem a pénzintézetekben, sem pedig az állami nyugdíjakban nem bíznak a magyarok - derült ki az Aviva nemzetközi felméréséből. A magyar megkérdezettek 12 százaléka abban bízik, hogy lottónyereményből fogja nyugdíjas éveiben fenntartani magát.

Drasztikusan megnőtt azoknak a száma, akik a válság kirobbanása óta kevésbé bíznak a pénzügyi szolgáltatókban - mondta az Aviva Életbiztosító elnök-vezérigazgatója a cég által készített felmérés eredményeit ismertetve. Bartók János hozzátette: Magyarországon 50 százalékos a bizalomvesztés a pénzintézetek iránt.

A felmérés szerint a magyar lakosság elsősorban az ígéretek betartását, majd a pénzügyi garanciát nyújtó termékeket, illetve minél nagyobb hozamot vár a pénzügyi szolgáltatóktól - közölte az elnök-vezérigazgató.

Bartók János kiemelte: sokak számára az is egyértelművé vált, hogy nem elég csak befektetésekkel, felhalmozással biztosítani az időskori éveket, hanem szükség van a klasszikus életbiztosításra is.

A válaszadók szerint a kevesebb megtakarítás oka a válság okozta bizalmatlanság - mondta. Az elnök-vezérigazgató hozzátette: a felmérés szerint egyre többen vannak, akik nem bíznak az állami nyugdíjban, és egyre többen aggódnak amiatt, hogy öreg korukban nem tudnak majd megélni.

A felmérésben a válaszadók háromnegyede vélte úgy, hogy az állam feladata gondoskodni a nyugdíjasokról, ugyanakkor csak 11 százalékuk vár megfelelő nyugdíjat az államtól. Zolnay Judit vezérigazgató-helyettes kifejtette: a megkérdezettek harmada gondolja azt, hogy havi rendszeres megtakarítással tudja biztosítani időskori éveit, de kevesebben vannak azok, akik ezt ténylegesen meg is teszik.

A magyarok 12 százaléka abban bízik, hogy lottónyereményből tarthatja fenn magát nyugdíjba vonulása után - derült ki a felmérésből.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×