eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Stratégiai együttműködés az FHB és az Allianz között

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 2009. április 8.-án a jövőbeni stratégiai együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-vel, illetve az Allianz Bank Zrt.-vel. Az FHB közleménye szerint az Allianz és az FHB között hosszabb ideje kölcsönös előnyökön alapuló üzleti együttműködés áll fenn annak érdekében, hogy a felek üzleti tevékenységeik összehangolásával, ezzel a lehetséges szinergiákat kihasználva eredményességüket növeljék.

A szándéknyilatkozat aláírásával a felek célja, hogy korábbi együttműködésük a kölcsönösen előnyös üzleti érdekekre alapítottan megújuljon, illetve azt a nemzetközi gazdasági válság hatására megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően újragondolják, és annak megfelelően jelöljék ki a hatékony együttműködésük új területeit. Az FHB Csoport, illetve az Allianz és az Allianz Bank Zrt. együttműködése a jövőben a banki és biztosítási területre, illetve közös termékek értékesítésére is kiterjed.

A banki együttműködés keretében az FHB Jelzálogbank Nyrt. refinanszírozási, illetve éven belüli és éven túli bankközi hitel keretet nyújt az Allianz Bank Zrt. részére, amely ezen forrásból euró alapú jelzáloghiteleket nyújthat lakossági ügyfelei részére.

A biztosítói együttműködés keretében az Allianz Csoport magyarországi tagjai vállalták, hogy együttműködnek a Jelzálogbankkal a jelenleg portfoliójukban lévő FHB jelzáloglevelek és kötvények átlagos futamidejének egy évvel történő meghosszabbításában, illetve növelni szándékoznak ezen értékpapírok volumenét a befektetési portfoliójukban.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. és leánybankja, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. a Biztosító ügynökeként saját hitelezési tevékenységéhez kapcsolódóan, illetve fiókhálózatán keresztül értékesíti az Allianz Biztosító Zrt. termékeit. A stratégiai együttműködés részeként az Allianz kijelentette, hogy a az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben fennálló jelentős tulajdonosi pozícióját középtávon fenn kívánja tartani.

A hírt alapvetően pozitívnak, és az Allianznak nyújtott előnyök mellett az FHB számára is kedvezőnek értékeli a portfolio.hu. Mint ismeretes az Allianz még a bank privatizációja előtt megszerezte a piacon lévő elsőbbségi részvényeket, alapvetően így került a képbe. A szerződésnek rendkívül fontos része, hogy a biztosító elkötelezettséget vállal a jelzáloglevelek iránt, ami újak jegyzésében fog megnyilvánulni. Mint ismeretes az állam 400 millió eurós kölcsönt adott az FHB-nak, amelynek egyik feltétele az volt, hogy az legalább 10 milliárd forint értékben hajtson végre sikeres jelzáloglevél kibocsátást.

Ezzel a megállapodással az FHB, úgy néz ki, vevőt szerzett rájuk, ezen téren egy igen fontos finanszírozó partner talált magának. Eközben az Allianz Bank forráshoz jut (a jelzálogbank leveleket alapvetően a biztosítottak pénzéből veszi a biztosító, a banknak azonban ebből nem lenne forrása, ezért kell az FHB, akinek már van euró forrása), míg a biztosító termékei bekerülnek az FHB hálózatába.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×