eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Visszaminősítette a magyar kormánykötvények osztályzatát a Moody's

A tegnapi S&P után ma újabb leminősítést kapott Magyarország: ezúttal a sorból már igencsak kilógó Moody's Investors Service lépett: egy fokozattal Baa1-re rontotta hazánk hosszú lejáratú deviza- és forintadósságra vonatkozó besorolását, és megtartotta az új besorolás esetében is a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást. A Moody's a magyar gazdasági válságnak az állam pénzügyi pozíciójára gyakorolt kedvezőtlen hatásával indokolta a lépést.

Februárban Magyarországon jártak a Moody's szakértői, hogy tájékozódjanak a magyar államadósság finanszírozási kérdéseiről, illetve a kormány által a múlt héten bejelentett intézkedéscsomag hatásairól - emlékeztetett a portfolio.hu.

A honlap szerint könnyen lehet, hogy a Moody's "csőben lévő" mai bejelentését az S&P tegnapi lépése motiválhatta, mivel az S&P besorolása már három fokozattal volt jobb mostanáig, mint a Moody's besorolása. Most a befektetők szeme a gazdasági/politikai eseményekre rendszerint gyorsan reagáló Fitch Ratingsen van.

Nem gyengült a forint

Nem gyengült a forint a visszaminősítés hírére. Az eurót 308 forint körül jegyezték a bankközi kereskedelemben a déli órákban, szemben a délelőtti 309 forint körüli árfolyammal.

A dollár jegyzése 231 forint körül áll a délelőtti 233 forint körüli szint után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×