eur:
388.49
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Új vezérigazgató Pakson

Új vezérigazgatója van a Paksi Atomerőmű Zrt-nek. Süli János korábban üzemviteli igazgató volt a társaságnál. A rendkívüli közgyűlésen nemcsak az új vezérigazgatóról döntöttek, hanem változott az igazgatóság és a felügyelőbizottság személyi összetétele is.

A meghívóban foglaltaknak megfelelően felmentette az eddigi vezérigazgatót a Magyar Villamosművek Zrt. tulajdonában lévő Paksi Atomerőmű hétfői rendkívüli közgyűlése.

A 2005-tól vezérigazgatóként tevékenykedő Kovács Józsefnek a munkaviszonyát is megszüntették.

Az új vezérigazgató Süli János, aki már 1980 óta dolgozik az atomerőműnél, előbb műszaki igazgató volt, majd 2005-től üzemviteli igazgatóként dolgozott tovább.

A rendkívüli közgyűlésen gyakorlatilag csak személyi kérdésekben döntöttek a tulajdonosok, akik az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetételét is megváltoztatták. Az igazgatóságból kikerült a korábban MVM, majd Paksi cégvezető Kocsis István is, aki most a BKV vezérigazgatója.

A Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatása szerint hétfői hatállyal visszahívták az igazgatóságból Faller Dezsőt, Bergsmann Györgyöt, Baráth Csabát is. Az igazgatóságból visszahívottak közül Faller Dezső a cég felügyelőbizottságának új tagja lesz, mellette Herke Attila kerül a testületbe az onnan visszahívott Vitézy András és Rábai Attila helyére.

Az igazgatóság új tagja lett Süli Jánost mellett Szuper József, Löffler Gábor, Harangozó Tamás és Szakács Tibor.

Az új vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta: bízik abban, hogy az atomerőmű bővítését nem befolyásolja a jelenlegi politikai helyzet, a miniszterelnök lemondása, és a parlament elvi hozzájárulását adja a két blokk építésének előkészítéséhez. Süli János a paksi atomerőmű fő célkitűzései közé sorolta a biztonság maximális betartása mellett a lehető legtöbb villamos energia termelését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×