eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Adószakértői javaslat: 20 százalékos SZJA

Egységes, 20 százalékos személyi jövedelemadó-kulcs és emellett, 15 millió forint feletti éves jövedelem esetén egy 30 százalékos kulcs bevezetését javasolják adószakértők.

A Deloitte Magyarország, az Ernst and Young, a KPMG és a PriceWaterhouseCoopers által összeállított szakértői anyag szerint megszűnne a bevételen alapuló jövedelem átalány, ilyen például az ekho, valamint a minimálbér adómentessége, a munkáltatói tb-járulékot pedig 10 százalékponttal csökkentenék.

A szakértők az áfát 23 százalékra emelnék, bevezetnék az értékalapú ingatlanadót, megszüntetnék az iparűzési adót, az osztalékadót pedig 20 százalékra csökkentenék.

A javaslatot támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség és a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága.

A Pénzügyminisztérium a bejelentésre reagálva azt közölte: a javaslat számos eleme találkozik a kormányzati tervekkel, de az elképzelések összességében egyensúlyromlást eredményeznének.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×