eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szerdán ismét csökken az üzemanyagok ára

Szerdától bruttó hat forinttal csökkenti a gázolaj árát a MOL, míg a benzin három forinttal lesz olcsóbb - értesült a Portfolio.hu. A döntés nem tekinthető meglepetésnek, hiszen a piaci jegyzésárak a múlt héten estek, ugyanakkor szembetűnő, hogy a dollár erősödése nélkül most sokkal nagyobb üzemanyagár-csökkenésnek örülhetnének a magyar autósok.

Szerdán bruttó 6 forinttal csökkenti a MOL a gázolaj bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a benzin ára 3 forinttal mozdul lefelé. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 248.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 299.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 3-6 forintos csökkenéssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy benzin literje átlagosan körülbelül 299-300 forint környékén mozog majd, a gázolaj literje pedig körülbelül 315 forintba kerülhet.

A csökkentés nem tekinthető meglepetésnek a múlt heti piaci folyamatok tükrében, hiszen a legfrissebb adatok szerint a nemzetközi piacon a két üzemanyag ára forintban mérve csökkent.

Az elmúlt négy hétben minden hétfőn a gázolaj árának csökkentését határozta el a MOL, ami azt jelenti, hogy a mostani bejelentéssel együtt a gázolaj ára 21 forintot esett. A benzin háromszor lett olcsóbb, összesen 15 forinttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×