eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

APEH félévzárás: teljesültek az elvárt eredmények

Teljesültek az elvárt eredmények az év első felében az adóhivatalnál. Szikora János, az APEH elnöke az InfoRádiónak elmondta: a tavalyinál 22 százalékkal több ellenőrzést folytattak le az első félévben, és 43 százalékkal emelkedett a feltárt adóhiány.

Mind az önadózásos, mind az adóhivatal által megállapított fizetési kötelezettségek tekintetében teljesültek a bevételi elvárások, ez érvényes valamennyi adónemre és tevékenységi formára - tájékoztatta az InfoRádiót az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke.

Az idei első félévben 22 százalékkal több ellenőrzést végeztek az adóhivatal munkatársai, mint 2007 hasonló időszakában. Szikora János ezzel kapcsolatban közölte: néhány éve arról döntöttek, hogy inkább azokat ellenőrzik, akiknél feltehetően feltárható adócsalás vagy -eltitkolás, tudatosan választották tehát, hogy kevesebb vizsgálatot végeznek. Most azért lett mégis több, mert tavaly ősztől nőtt a szervezet munkatársainak létszáma.

A tavalyihoz képest a feltárt adókülönbözet is jelentősen, 43 százalékkal - azaz 281 milliárd forinttal - nőtt az első félévben, ebben a tekintetben továbbra is az áfa vezet - tette hozzá az APEH elnöke.

A vagyonosodási vizsgálatok is szép eredményt hoztak: idén ugyan a tavalyi első félévinél kétezerrel kevesebb, 3700 ellenőrzést végeztek, ám 5 milliárd forinttal nagyobb, 25 milliárdos adókülönbözetet állapítottak meg - mondta Szikora János.

Szikora János hozzáfűzte: az APEH kintlévőségei idén nagyobbak, mint tavaly az első félév után, ezek nagyobb része már régóta fennáll, a frissen keletkezett hátralékok kisebb mértékben növekednek.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×