eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A bíróság szerint is kartellezett a SAP és a Synergon

Helyben hagyta az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006-ban hozott döntését, amely szerint kartellezett a SAP és a Synergon a paksi atomerőmű egy pályázatán.

2004-ben írta ki a paksi atomerőmű azt az eljárását, amiben a vállalatirányítási rendszer felülvizsgálatára kért be ajánlatokat. Ezen indult a Synergon és az SAP is - fejtette ki az InfoRádiónak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője.

Mihálovits András rámutatott, versenyhivatal vizsgálata során kiderült, hogy a két társaság úgy lett befutó, hogy előre egyeztettek a pályázat részleteit illetően. E miatt a kartell miatt el is marasztalták a két vállalkozást, és mindketten 14,6 millió forintos bírságot kaptak.

A kartellezést nehéz bizonyítani, de most találtunk olyan e-maileket, amelyek egyértelműen alátámasztották a kartell működését, és a bizonyítékok megalapozottságában a bíróság sem kételkedett - mondta a GVH szóvivője. Első fokon már pert is nyertünk, persze a cégeknek még van lehetőségük a fellebbezésre a Fővárosi Ítélőtábla elé - tette hozzá.

Akkoriban még nem követték igazán nyomon a cégek a GVH tevékenységét, 2004 óta már sokkal óvatosabbak lettek, rövidre zárták a soraikat, így most már nehezebb a dolgunk - árulta el Mihálovits András.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×