eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kevesen vállalják az adóellenőrzés kockázatát

Az elvárt adó fizetésére kötelezett egyéni vállalkozók egy százaléka vállalta az adóellenőrzés kockázatát - közölte az APEH főosztály vezetője.

Hajdú Miklósné az InfoRádióban hangsúlyozta: a csaknem 2900 adózó nem fizette meg az adót, hanem egy mellékletet töltött ki bevallásában. Hozzátette: közülük 1305 vállalkozást jelöltek ki vizsgálatra.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az értesítésben arról tájékoztatják az adózót, hogy egy éven belül keresik fel, addig azonban a vállalkozónak lehetősége van önellenőrzésre.

Az APEH főosztályvezetője azt mondta: eddig 162-en éltek az önellenőrzés lehetőségével, hogy elkerüljék az adóhatóság vizsgálódását.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×