eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Parkolópályán az Auchan dinnyeakciója

Megállapodtak az alacsony felvásárlási árak ellen tiltakozó dinnyetermesztők az Auchan áruházlánccal. A megegyezés értelmében a cég üzleteiben péntektől nem árusítanak akciós dinnyét és a termelők az eddiginél 2 forinttal többet kapnak a gyümölcs kilójáért.

A gazdálkodók képviseletében Karsai József szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: a felvásárlók ellen korábban meghirdetett blokádot továbbra is alkalmazni fogják azokkal szemben, akik nem adnak az áru kilójáért legalább 30 forintot a gazdálkodóknak.

Hozzátette: jövő héten még egyeztetnek az Auchan vezetésével a magyar görögdinnye jövő évi népszerűsítéséről.

A termelők a múlt héten kezdtek demonstrálni az alacsony felvásárlási árak miatt; szombaton 25 tonna, kedden 125 tonna dinnyét öntöttek az Auchan soroksári áruházának parkolójában az aszfaltra.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×