eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Hatékony a vámosok és az adóhivatal együttműködése

Eredményes a vámosok és az adóhivatal együttműködése - mondta el a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka. Nagy János hozzátette: az év első hat hónapjában a közös ellenőrzések száma 11, a kiszabott bírságok összege 30, az üzletbezárások száma pedig 26 százalékkal nőtt. A két szervezet együttműködésében új elem is van.

Az elmúlt év azonos időszakához képest mintegy 11 százalékkal nőtt a vámosok és az adóhivatal közösen végrehajtott akcióinak száma - tájékoztatta az InfoRádiót a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka.

Nagy János hozzátette: a kiszabott bírságok összegének és az üzletbezárások számának növekedése is jelzi, hogy eredményes a két szervezet együttműködése.

A VPOP országos parancsnoka közölte: a vámosok célja nemcsak az a bűncselekmények felderítésekor, hogy megtalálják az elkövetőket, és biztosítsák a felelősségre vonásukhoz szükséges bizonyítékokat, hanem az is, hogy a költségvetést ért károk meg is térüljenek.

A nyomozás során tehát fel kell deríteni azokat a vagyontárgyakat, bankszámlákat, amelyek eladásával a költségvetésbe visszakerülhetnek azok az összegek, amelyektől az elkövetők megpróbálták megfosztani; erre a VPOP nagy hangsúlyt fektet - magyarázta Nagy János.

Az APEH elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a vám- és pénzügyőrség és az adóhivatal közötti 2005 óta eredményesen működő együttműködés mostani megújítása új elemet is tartalmaz, ami a külföldről behozott gépjárművek regisztrációs adójával kapcsolatos.

Szikora János hangsúlyozta: a két szervezet egységes monitoring rendszert alakít ki, ami azt fogja jelenteni, hogy a vám- és pénzügyőrség heti gyakorisággal fogja átadni a regisztrációs adó kötelezettsége alá eső gépjárművek és azok forgalmazóinak adatait.

Az adóhivatal ezeket az adatokat saját kockázatkezelés keretében értékeli, és visszajelzi azokat a gyanús adózókat, akik vélhetően elmulasztották az áfa vagy regisztrációs adó befizetését.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×