eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Bod Péter Ákos: A társadalom túl sokat vár az államtól

Magyarország leszakadt az európai uniós átlagtól és az újonnan csatlakozott államoktól is, annak ellenére, hogy az ország reformképes - jelentette ki Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezető tanára a Magyar Egészséggazdaságtani Társaság országos konferenciáján. A volt ipari miniszter és jegybankelnök hozzátette: a magyar társadalmi értékrend még mindig inkább az államhoz kötődik, és jobban tart a piacgazdaságtól, mint az indokolt lenne.

Nemcsak a hibás gazdaságpolitikai döntések, hanem a társadalomnak az állammal szembeni elvárása is okolható azért, hogy Magyarország leszakadóban van a térség többi államához képest - mutatott rá Bod Péter Ákos az InfoRádióban.

A volt jegybankelnök szerint az emberek egy olyan gondoskodó államot szeretnének, amely a magyar gazdaság teljesítménye alapján nem tartható fenn, ennek ellenére a politika rendre meg akart felelni ennek az elvárásnak.

Bod Péter Ákos szerint mihamarabb meg kellene valósítani azokat a reformokat, amelyek mindezen változtatnak. Olyan nemzeti vállalkozást kellene véghez vinni, amelyet Szlovákia és Szlovénia is megvalósított az euró bevezetése érdekében.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×