eur:
389.5
usd:
361.65
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bankkártyás fizetés egyetlen másodperc alatt

Hamarosan pár másodperc alatt kifizethetjük bankkártyával a kisösszegű vásárlásokat, ugyanis a MasterCard és a Visa is egy olyan megoldáson dolgozik, ami jelentősen gyorsítja ezeket a tranzakciókat. A bankkártyás fizetéskor elegendő a leolvasó elé tartani a kártyát az összeg kifizetéséhez.

Ha valaki mágneskártyával megy be egy épületbe, mindössze egy másodpercig kell egy készülék elé tartani a kártyát. Ugyanennyi időt vehet igénybe a bankkártyás fizetés, ha a Visa és a MasterCard megvalósítja fejlesztését.

A kártyahasználatkor senki sem kéri a pin-kódot, vagy aláírást, ez is csökkenti a fizetés idejét - közölte Gauder Milán, a MasterCard ügyfélkapcsolati igazgatója.

Mint mondta, ez kockázatosabbá teszi a kártyahasználatot, ha ugyanis elveszítjük a kártyánkat, akkor más nagyon könnyen visszaélhet vele. A tulajdonos tehát felad a biztonságból a kényelem és a gyorsaság kedvéért.

Épp ezért érdemes alacsony összegű limitet szabni a kártyának. Például egy szendvics vagy egy újság megvétele jelentősen felgyorsulhat ezáltal. Ha pedig mindössze 1000 forintban szabjuk meg a gyors vásárlás keretét, akkor legfeljebb ennyit veszíthetünk, ha illetéktelenek kezébe kerül a kártya.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×