eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Király Júlia: Az eurónak vannak hátrányai is

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a magyar gazdaság lassú növekedése egyrészt a világgazdaság lassuló növekedése, és a magyarországi fogyasztás alacsony ütemű bővülése miatt alakult ki.

Király Júlia, a Magyar Franchise Szövetség éves rendes közgyűlésén hozzátette: a forint árfolyam-erősödése nem feltétlenül jelenti a gazdaság erősödését, azt, hogy éppen milyen árfolyamszint felel meg a magyar gazdaság célkitűzéseinek, mindig az aktuális környezet határozza meg.

A szakember szólt arról is, hogy Magyarország euróövezeti csatlakozásának az előnyök mellett vannak hátrányai is, de az országnak mindenképpen arra kell törekednie, hogy minél hamarabb bevezessék az eurót.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×