eur:
401.06
usd:
366.54
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Felpezsdült a balatoni ingatlanok piaca

Megélénkült az ingatlanpiac a Balaton mellett, telkeket és lakásokat keresnek leginkább, és azt is főleg városokban - mondta az InfoRádiónak Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

Elsősorban az új építésű, balatoni panorámás lakások iránt van kereslet a tó Budapesthez közelebb eső, frekventáltabb városaiban, főleg Siófokon, Balatonfüreden és Balatonlellén - mondta az InfoRádiónak a Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

Király György hozzátette: megélénkült az ingatlanpiac a tó környékén, nagyon sok telek kelt el és számos építkezés kezdődött meg vagy vár engedélyezésre.

Ma a legtöbben már befektetési céllal vásárolnak ingatlant a Balaton közelében, vagy azért, mert egy olyan helyet szeretnének, ahová elutazhatnak kikapcsolódni, de nem akarnak például egy kert rendben tartásával foglalkozni - magyarázta a Hypo Alpe-Adria Leasing üzletág igazgatója.

A hagyományos nyaralók piaca sem pang már, ám jóval kisebb a kereslet irántuk, mint az új építésű ingatlanok iránt. Egy társasházi lakás négyzetméterének bruttó ára a Balaton mellett 350 és 600 ezer forint között alakul az épület fekvésétől függően - fűzte hozzá Király György.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Németország egyre súlyosabb válsághelyzetben van, és lehet, hogy még nem láttuk a legrosszabbat

Németország egyre súlyosabb válsághelyzetben van, és lehet, hogy még nem láttuk a legrosszabbat

A német gazdaság ötödik éve stagnál, és már biztos, hogy 2024 is elveszett év lesz a németek számára. Az előrejelzések szerint Európa legnagyobb gazdasága jövőre már megkezdheti a kilábalást, csakhogy van ezzel egy probléma: az előrejelzők már az idei évre is növekedést prognosztizáltak. Az öt éve tartó stagnálás már önmagában is komoly probléma, ám nem ez a legrosszabb forgatókönyv: ha a magas jegybanki kamatemelések végül a vártnál jobban korlátozzák a gazdaságot, akkor akár recesszióba is fordulhat a német gazdaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×