eur:
401.07
usd:
366.62
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Gazdasági növekedés: "Nem az idei lesz a fordulat éve"

A magyar gazdaságot az uniós pénzek és a mezőgazdaság húzza - más motorja nincs, azaz 2008-ban minimálisan változhat csak a növekedés üteme - véli a Quaestor pénzügyi elemzője.

A többségi várakozásokkal ellentétben 2008 nem lesz a fordulat éve a gazdasági növekedés tekintetében - vélekedett az InfoRádiónak a Quaestor pénzügyi elemzője.

A magyar gazdaságot az uniós pénzek, valamint a mezőgazdaság húzhatják, más motorja azonban nincs; éppen ezért kétséges fordulatról beszélni idén - magyarázta Háda Bálint.

A szakértő figyelmeztetett arra, hogy a mezőgazdaságban is jelentős kockázatok vannak: bár az elemzők jó termést várnak, ezt befolyásolhatja az időjárás.

A Quaestor pénzügyi elemzője elmondta: ha tovább nő az olaj és az élelmiszerek ára, az arra kényszeríti majd a jegybankot, hogy tovább, körülbelül 9 százalékra emelje a kamatokat.

Kérdés azonban, hogy azt a külső inflációs sokkot, amit az olaj- és élelmiszerárak okoznak, képes-e kontrollálni a jegybanki kamatpolitika - jegyezte meg Háda Bálint.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×