eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendkívüli műszak a Volkswagennél - száguld a Golf

A Volkswagen Golfok iránt akkora a nemzetközi kereslet, hogy az autógyár rendkívüli műszakok beiktatásával próbál eleget tenni a megrendeléseknek. Nyárra átmenetileg kétezer egyetemistát is felvesznek a VW wolfsburgi központjába.

A Volkswagen Golfok iránt akkora a nemzetközi kereslet, hogy az autógyár rendkívüli műszakok beiktatásával próbál eleget tenni a megrendeléseknek.

A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen központi telephelyén idén összesen 700 ezer gépkocsi gyártását tervezik. Ez mintegy 8,5 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. A Golf, a Touran és a Tiguan típusokat Wolfsburgban állítják elő.

A Golf iránti kereslet váratlanul felszökött, így a nyáron szokásos csökkentett létszámú gyártás helyett már most rendkívüli műszakkal készülnek a következő hónapokra. Nyáron pedig 2000 egyetemista idénymunkás beállításával igyekeznek majd csillapítani a vevők Golf-éhségét.

A Volkswagen bizonyos típusai iránt nemcsak Németországban, hanem Kínában, és egyes latin-amerikai országokban is jelentősen emelkedett a kereslet. A cég új modellek bemutatásával igyekszik fenntartani a vásárlók érdeklődését. Hamarosan érkezik a Passat coupé cabrió, amelynek ára 30-55 ezer euró között lesz.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×