eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dinamikusan nőtt tavaly a lakáshitelek állománya

Egy év alatt 16 százalékkal nőtt a lakáshitel állomány Magyarországon, és tavaly év végére elérte a GDP 12 százalékát.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a lakáshitel-állomány 3.109 milliárd forintra nőtt, aminek 47 százaléka volt a devizaalapú hitel. Tavaly a bankok 131 ezer lakáshitelt engedélyeztek, 768 milliárd forint értékben.

A KSH tájékoztatása szerint tovább csökkent az állami támogatású lakáshitelek aránya, tavaly év végén az engedélyezett lakáscélú hitelek összegének csak 13 százaléka volt támogatott.

Egy-egy ügyfél részére átlagosan 6,2 millió forint összegű lakáshitelt engedélyeztek 2007 második félévében, ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A használt lakás vásárlására folyósított hitelek aránya 50 százalékról 59 százalékra emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×