eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Járai: "Erős gazdasággal lehet megoldani a társadalmi problémákat"

A magyar gazdaság helyzetéről adnak diagnózist a Túl az idők jelein című kötet szerzői. Egyikük, Járai Zsigmond korábbi jegybankelnök az InfoRádiónak elmondta: a társadalmi problémák kezelésében az erős gazdaság az egyik alappillér.

Utólag könnyű okosnak lenni - mondta az InfoRádiónak Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, aki két gazdasági szakemberrel együtt könyvet írt a magyar gazdaság helyzetéről.

A Túl az idők jelein című kötettel kapcsolatban elmondta: az volt a szerzők szándéka, hogy bemutassák, hogyan lehet a saját magunk, illetve a más országok által elkövetett hibákból tanulni, mit rontottunk el 18 év gazdaságpolitikája alatt, hogy állunk ma, mit kéne tennünk.

Az aktuális témákon kívül olyan problémákat is vizsgáltak, mint a gazdaság és erkölcs kapcsolata. A volt jegybankelnök szerint mind a három szerző következtetése az, hogy erős gazdasággal lehet megoldani a társadalmi problémákat. Járai Zsigmond ugyanakkor hozzátette: ez csak az egyik alappillér, mert jó tudomány- és kultúrpolitikai irányításra is szükség van a szegénység, a tudatlanság és a kulturálatlanság legyőzéséhez.

A könyv három szerzője saját szemüvegén keresztül nézte a gazdasági témákat: Parragh László magyar vállalkozóként, Fodor István egy multinacionális cég volt igazgatójaként, Járai Zsigmond pedig jegybankárként vonta le saját következtetéseit.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×