eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csődeljárás alá kerülhet a Gardénia

Csődeljárás keretében rendezné a cég gazdasági-pénzügyi helyzetét a Gardénia Nyrt. igazgatósága - derül ki a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatóból.

A csődeljárás vagy felszámolási eljárás indítására vonatkozó igazgatósági javaslatot a május 26-ára összehívott közgyűlésen vitatják meg. A vezetőség akkor tesz javaslatot a társaság vagyonának értékesítésére is. A tőzsde "B" kategóriájában jegyzett Gardénia részvényeinek kereskedését felfüggesztették.

A Gardénia március elején közölte, hogy veszteség következtében a társaság saját tőkéje a jegyzet tőke kétharmada alá csökkent, ezért a társaság csökkenti a jegyzett tőkéjét.

Az április 28-án tartandó éves rendes közgyűlésen a tulajdonosok erről is döntenek, a 2007. évi gazdálkodást lezáró szokásos napirendi pontok mellett. A javaslat szerint a részvények névértéke 100 forintról 10 forintra, a jegyzett tőke 240 millió forintról 24 millió forintra csökken.

A függönyök és dekorációs anyagok gyártásával foglalkozó győri cég a 2007-es évet 163 millió forint konszolidált, adózott veszteséggel zárta, míg 2006-ban 431 millió forint volt a vesztesége.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×