eur:
385.79
usd:
354.83
bux:
68868.17
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Keserű véget érhet a mézédes élet

A HVG értesülései szerint erős a gyanú, hogy cukorszirupot kevert a mézbe a dunavarsányi Aranynektár Kft., ezért a hatóság bezáratta Magyarország legnagyobb, tavaly uniós támogatással felújított mézüzemét.

Április 4-én négy Pest megyei mézfeldolgozóban tartott ellenőrzést az állategészségügyi hatóság, valamint a vám- és pénzügyőrség, amelynek eredményeképpen bezáratták a dunavarsányi üzemet, mivel súlyos szabálytalanságokat találtak.

Magyarország legnagyobb mézfeldolgozója 2002 és 2006 között több százmillió forintos állami támogatást kapott, és nem is volt semmi gond a hatósági ellenőrzésig. Akkor viszont - a HVG értesülései szerint - az ellenőrök éppen cukorszirup készítése közben érték tetten az üzem egyik részében dolgozókat, noha erre a cégnek nem volt engedélye.

Méhészek szerint valószínű, hogy az engedély nélkül kotyvasztott cukorszirup bekerült a mézbe, a gyanút a külkereskedelmi adatok is alátámasztani látszanak. Ha bebizonyosodik a mézhamisítás és a cukor fantomkereskedelme, akkor az áfacsalás miatt több milliárdossá dagadhat az ügy.

A cég vezetője a vádakat a versenytársak ármánykodásának tartja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×