eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A németek még mindig optimisták

Gazdasági szakértők egybehangzó véleménye szerint Németországban az őszre 3 millió alá csökken a munkanélküliek száma. Jelenleg az állástalanok száma még megközelíti a 3,5 milliót, de a szakemberek és a kormány gazdasági tanácsadói is bizakodóan ítélik meg a kilátásokat.

A berlini koalíció gazdasági főtanácsadója, Bernt Rürup a Bild Zeitung című lapnak adott nyilatkozatában azt mondta: ősszel a munkanélküliek száma már nem fogja meghaladni a 3 milliót.

Bernt Rürup szerint Németország eddig jól megbirkózott az Egyesült Államokból begyűrűző tőzsdei válsággal, és most a politikai vezetőkön a sor, folytatni kell a megkezdett reformokat.

Hasonló véleményre helyezkedett az Allianz biztosítótársaság közgazdásza, Michael Heise is, aki szerint a munkahelyteremtő intézkedések olyan ütemben valósulnak meg, hogy joggal remélhető az állástalanok számára drasztikus visszaesése.

A derűlátó nyilatkozatoknak némileg ellentmondott a Nemzetközi Valutaalap most közétett tanulmánya, amelyben a német gazdaság lassulását jósolja. Míg februárban a Valutaalap 1,5 százalékos növekedésből indult ki, a legújabb előrejelzésben más csak 1,4 százalékos fellendülést tart reálisnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×